dilluns, 13 de febrer del 2012

PARELLES I PADRINS LINGÜÍSTICS



PARELLES LINGÜÍSTIQUES
 Ja fa uns anys que aquesta activitat es desenvolupa en el nostre centre i els resultats cada cop són més positius i interessants. 
Per què fer-se voluntari lingüístic?
L'alumnat catalanoparlant que vol ajudar a companys que encara no coneixen o no controlen la llengua participa d'aquest voluntariat que es realitza cada quinze dies durant el temps de l'esplai.
Què feim? 
Realitzam dinàmiques grupals els alumnes catalanoparlants i els nouvinguts.
Simplement, ens dedicam a usar la nostra llengua i fer que també sigui la llengua dels nostres companys que encara no la controlen.


PADRINS LINGÜÍSTICS 
Per primera vegada, el nostre centre promou aquesta activitat! 


QUÈ ÉS? A QUI VA ADREÇAT?
El programa de padrins lingüístics consisteix a adjudicar voluntaris lingüístics a l’alumnat acabat d’arribar, o que ja du un temps al nostre centre i encara no s’ha integrat satisfactòriament amb els seus companys.
QUI POT SER PADRÍ LINGÜÍSTIC?
Qualsevol alumne catalanoparlant, company de l’aula ordinària que aculli i acompanyi amb dedicació especial l’alumne nouvingut.
QUÈ FA?
Els padrins, mitjançant un contracte, es comprometen a parlar a l’alumne nouvingut sempre en català, a fer-li entendre què demana el professorat, i en general, a ajudar aquestos alumnes en la seva integració al centre.
QUANT DURA?
Aquest programa s’anirà revisant periòdicament, i en principi tindria una duració trimestral que es podria prolongar si fos necessari.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada